Siirry sisältöön
Psykoterapiapalvelut Mauri Sivonen

Yksilö­psykoterapia

Yksilöpsykoterapiaa Joensuussa ja etänä

Psykoterapia on hoitomuoto, jossa pyritään lieventämään psyykkisiä vaikeuksia laaja-alaisilla psykologisilla menetelmillä. Psykologisia menetelmiä voi olla joustavan mielen harjoituksia, mindfulness-harjoittelua, hyväksymis-ja omistautumiseen terapian menetelmät; arvotyöskentely ja tietoisuusharjoitukset, ajatuksien ylivallan ja tunteiden havainnointi ja uudelleenmuotoilu.
Prosessikeskeisessä psykoterapiassa olen hyödyntänyt mm. hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT) ja Funktionaalisanalyyttisen (FAP) psykoterapian näkökulmia.Kognitiivisen käyttäytymisterapiassa aloitetaan ongelmien kartoittamisella ja sen jälkeen funktionaalisen analyysin avulla opetellaan havainnoimaan vahvistussuhteita. Myös historialliset tekijät opetellaan tunnistamaan, jolloin elämänkaari tulee näkyväksi.

Kognitiivinen käyttäytymisterapia on terapiamuoto, jolle on tyypillistä järjestelmällinen, tavoite- ja asiakaskeskeinen toiminta. Ihmisen kokonaisuuteen kuuluvat ajatukset, tunteet, toiminta ja fysiologiset reaktiot, jotka ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään. Tämä vuorovaikutus on käyttäytymisanalyysin kohde ja siihen pyritään vaikuttamaan psykoterapiassa.

Olen työskennellyt psykoterapeuttina seuraavien aihealueiden parissa:

  • masennus ja ahdistuneisuushäiriöt
  • traumat ja erilaiset kriisikohdat( EMDR)  https://emdr.fi/
  • pelot
  • itsetunnon ongelmat
  • ADHD
  • OCD
  • tunnesäätelyn pulmat

 

Olen Kelan hyväksymä terapeutti. Voit tutustua Kelan kuntoutuspsykoterapiaan täällä.

 

Hinta: 95€ / kerta
Tutustumiskäynti: 50€

 

Musiikkiterapia

Musiikkiterapia perustuu asiakkaan, terapeutin ja musiikin dialogisuuteen. Nämä elementit tuottavat mahdollisuuden ns. keskustella ”puhuvilla soittimilla”, kun sanat eivät riitä. Musiikki vaikuttaa meihin voimakkailla tavoilla. Se voi herättää vahvoja tunteita ja auttaa oppimisessa. Musiikkiterapiassa voidaan kuunnella musiikkia tai soittaa musiikkia.

Tarjoan myös KELA:n musiikkipsykoterapiaa ryhmämuotoisesti 16-25-vuotiaille.

Lue lisää: musiikkiterapia.net

Kysy paikkoja ja jonotilannetta.

Ole yhteydessä, niin keskustellaan lisää!

Tarjoan terapiapalveluitani Joensuussa ja etänä. Ota minuun yhteyttä, niin keskustellaan tilanteestasi yhdessä tarkemmin.

Mauri Sivonen

Mauri Sivonen

Valviran laillistama psykoterapeutti
0503063672
mauri@maurisivonen.fi